A lejátszáshoz Flash Player szükséges!
A lejátszáshoz Flash Player szükséges!
A lejátszáshoz Flash Player szükséges!

Küngös - Bemutatkozás

Rendezett kisközség Balatonkenesétől 10 km-re, mely nevét a települést alapító IV. Béla király lányáról, Kunigundáról kapta. Az első írásos emléke egészen 1290-ig nyúlik vissza.
A közösségi élet színtere a Faluház, - mintegy 120 személyes színháztermével - amelynek épületében megtalálhatók a lakosságot kiszolgáló intézmények is: a Polgármesteri Hivatal, a Teleház, a Könyvtár, és a Küngösi Ifjúsági Klub. A Faluház udvarában a közelmúltban helyet kapott egy minden igényt kielégítő Egészségház és Vendégház is. A települési programok az Önkormányzat szervezésében kerülnek megrendezésre, az Ifjúsági Klub, és az itt élő fiatalok, iskolások közreműködésével. A falunak kitűnő a partnerkapcsolata a Németországi Güterfelde (Brandenburg tartomány) településsel. Rendszeres találkozókat szerveznek az Önkormányzatok és az Önkéntes Tűzoltó Szervezetek számára, amely módot ad a közös kulturális és sport rendezvények megrendezésére is.
A "Híd a Balaton és Güterfelde See között" nevű közös program, valamint a balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és a Berlin melletti Stahnsdorf Heinrich Zille reáliskola együttműködése biztosítja a gyerekek rendszeres csereüdültetését, és a diákok alkalmankénti közös tanítását mindkét országban. A testvértelepülési kapcsolat során lehetőség nyílik egymás nyelvének, kultúrájának jobb megismerésére.

© 2003-2012  Kelet-Balatoni Kistérség Többcélú Társulása Webmaster | Adatvédelem