A lejátszáshoz Flash Player szükséges!
A lejátszáshoz Flash Player szükséges!
A lejátszáshoz Flash Player szükséges!

Balatonfűzfő - Bemutatkozás

Balatonfűzfő a Balaton északkeleti csücskén fekvő, a régészeti leletek tanúsága szerint a római korig visszanyúló múlttal rendelkező város. Máma, a település őse, feltehetően már a honfoglalás idején is létezett, mivel egy 990-ben kelt görög nyelvű alapítólevélben szerepel először. Egy dokumentum szerint 1292-ben már állt Máma Szent László tiszteletére emelt temploma, melynek megmaradt romja napjaink jeles ünnepségeinek színhelyévé vált. A város mai arculata a múlt század első évtizedeiben - a vasútépítést követően - kezdett kialakulni és formálódik még napjainkban is. Fűzfő története és fejlődése egybeforrt az idetelepített papír- és vegyiparral. Az ipari jelleg miatt azonban sokáig - rejtve - maradt idegenforgalomi adottsága, jóllehet már az 1920-as évektől kezdődően élénk vitorlás- és fürdőélet alakult ki a településen.
Balatonfűzfő a sport, az aktív kikapcsolódás városa: sportélete több mint 80 éves múltra tekinthet vissza. Országos hírű uszodája, szabadtéri sportlétesítményei, olimpikonokat adó koronglövői, vitorlás és szörf sportja jelentős idegenforgalmi vonzerőt jelentenek. Aki kedvet érez a merészebb sportokhoz, kellemes időtöltés várja a bobpálya mellett felépített Serpa Kalandparkban.
A Fövenyfürdőn virágos környezet, homokozott vízmeder, vízicsúzda, négypályás élménycsúzda, míg a tobruki strandon homokos kispályás focipálya, strandröplabda, minigolf, lábtenisz, különféle ugrálós játékok, asztalitenisz fogadja a vendégeket. Mindezek mellett évről évre számos sport és kulturális rendezvénnyel gyarapodik a helyi programkínálat a legkülönbözőbb műfajú szórakozást kínálva az érdeklődőknek.

© 2003-2012  Kelet-Balatoni Kistérség Többcélú Társulása Webmaster | Adatvédelem