A lejátszáshoz Flash Player szükséges!
A lejátszáshoz Flash Player szükséges!
A lejátszáshoz Flash Player szükséges!

Balatonalmádi - Bemutatkozás

Változatos hegyvonulatok, lankás dombok által körülölelt festői szépségű fürdőváros, amely a történelem során négy település (Vörösberény, Almádi, Budatava, Káptalanfüred) egyesüléséből jött létre. Vörösberény zegzugos utcáin sétálva még fellelni az ezer éves Balaton-felvidéki falu hangulatát, amely már a honfoglalás körüli években is létezett. A sokszínű természet, a régi idők emléke és az aktív pihenés megannyi lehetősége teszi színpompássá a kirándulók, turisták itt töltött napjait. Balatonalmádi legszebb parkjában, az Öregpark fái közt üdítő sétákat, míg a Köcsi-tó és a Vörös Homokkő Tanösvény jelzett turistaútvonalain kirándulásokat lehet tenni a Malom-völgyben és a települést övező erdőkben.
Balatonalmádi épített értékei közül kiemelésre méltó az ősi városrész – Vörösberény – XI-XII. századi román kori alapokon nyugvó református erődtemploma. Tőle nem messze, a római katolikus templommal szemben fekszik a Magyar Borok Otthona, Bormúzeum és Rendezvényközpont, amely hazánk különleges borfajtáinak bemutatóhelye lesz. Almádi központjában található a budai várból áthelyezett Szent Jobb kápolna, Róth Miksa – Szent Istvánt ábrázoló – aranymozaikjával és Szent István jobbjának egy fragmentumával. A város fölé emelkedő Óvári kilátó, az itt fellelhető vöröskőből épült, csodálatos kilátást nyújtva a Balaton keleti medencéjére.
Balatonalmádi évről-évre színes programjaival, az Almádi Nyári Fesztivál keretében többek között a Péter-Pál napi Vigadalommal, a Fúvószenekari és Mazsorett Találkozóval, az Almádi Napokkal és a Borfesztivállal, valamint színvonalas vendéglátó- és szálláshelyekkel várja az idelátogató, pihenni vágyó turistákat.
A mintegy 7 km hosszú partszakaszon számos magánstrandon kívül négy színvonalas, minden igényt kielégítő városi standfürdő található, bárki talál kedvére valót. A sportolni vágyóknak számtalan lehetősége adódik úszásra, evezésre, vitorlázásra, teniszezésre, röplabdázásra, kerékpározásra és lovaglásra.

© 2003-2012  Kelet-Balatoni Kistérség Többcélú Társulása Webmaster | Adatvédelem